Profesor condamnat pentru abuzul sexual a doi elevi minori

  • 19 Februarie 12:32
Profesor condamnat pentru abuzul sexual a doi elevi minori

Un profesor de brutărie de la o școală auxiliară a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru abuzarea sexuală a doi elevi minori în anul 2009. Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul, în vârstă de 65 de ani, a fost dat în urmărire, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei. Într-un episod, acesta era cercetat împreună cu un vecin, însă procesul penal în privința ultimului a fost încetat în legătură cu decesul acestuia în anul 2018, transmite IPN.

Conform învinuirii, în luna ianuarie 2009, în timp ce se afla în sala de studii în respectiva instituție de învățământ, sub pretextul luării unor notițe, inculpatul l-a convins pe elevul său de 17 ani să se mai rețină în sală. După plecarea celorlalți elevi, profesorul a încuiat ușile și l-a forțat pe minor să întrețină acte sexuale. Inculpatul a amenințat victima cu răfuială fizică, precum și cu răspândirea informației despre faptul că este abuzat sexual.

La trei zile, sub pretextul acordării de ore suplimentare aceluiași elev, l-a ademenit în locuința închiriată de el. Aici, prin imobilizare și amenințarea cu răfuială fizică, precum și cu obținerea de note negative și astfel neabsolvirea școlii, contrar voinței acestuia a întreținut cu acesta acte sexuale.

Același profesor, în a doua jumătate a lunii aprilie 2009, împreună cu al doilea inculpat, care era vecinul său de apartament, în timp ce se aflau în locuința închiriată de ei, prin aceeași schemă infracțională, au abuzat sexual un alt elev în vârstă de 15 ani.

Peste aproximativ un an, victima a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. A presupus că a fost infectată de către inculpat, căci s-a întâlnit cu el peste ani, în cadrul unui grup de suport al persoanelor bolnave de HIV.

Instanța l-a condamnat pe profesorul dat în urmărire la 17 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Judecata a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a sumei de 5 milioane de lei cu titlu de reparare a prejudiciului moral.

Sentința poate fi contestată în instanța de apel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău