Produsele alcoolice și din tutun destinate consumului în stânga Nistrului vor fi marcate

  • 17 Februarie 2021 09:40
Produsele alcoolice și din tutun destinate consumului în stânga Nistrului vor fi marcate

Produsele alcoolice și cele din tutun, introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate consumului pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, vor fi pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum, începând cu 1 mai 2021. Prevederile vin ca urmare a completărilor la Legea pentru punerea în aplicare a titlului IV din Codul Fiscal, transmite IPN.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului pe teritoriul Republicii Moldova.

Designul timbrelor de consum a fost aprobat prin ordinul Ministerului Finanțelor din 2 februarie 2021, publicat în Monitorul Oficial pe 12 februarie.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați să întreprindă în prealabil acțiunile necesare pentru obținerea timbrelor de consum. O pot face adresându-se la Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, la numărul de telefon (022) 21-18-53, sau la adresa de e-mail: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău