Produse alimentare ridicate de ANSA de la școli și grădinițe: 10 kg de grâu și fasole și 25 kg de produse lactate

  • 13 Decembrie 2016 17:15
Produse alimentare ridicate de ANSA de la școli și grădinițe: 10 kg de grâu și fasole și 25 kg de produse lactate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a desfășurat controale la mai multe instituții de învățământ și a retras din cadrul acestora produse necalitative.

În perioada 24 noiembrie - 9 decembrie au fost verificate 1713 blocuri alimentare, dintre care 740 la grădinițe și 973 la școli. Totodată, au fost verificate 19 depozite ale agenților economici care livrează produse alimentare instituțiilor educaționale.

Cele mai multe produse cu termenul expirat au fost depistate în Leova și Hâncești. Astfel, au fost ridicate 10 kg de crupe de grâu și fasole, 25 kg produse lactate, 8 kg de amestec de grăsimi, a cărui utilizare este interzisă în instituțiile preșcolare. La Nisporeni au fost retrase 22 kg carne de pui din cauza că nu a fost respectată procedura de congelare-decongelare. De asemenea, au fost depistate produse fără certificate de calitate..

În majoritatea instituțiilor de învățământ starea tehnică a spațiilor de producere și depozitare a produselor alimentare necesită reparație, pardoseala, pereții și tavanele sunt fisurate, nu sunt lavabile și nu pot fi dezinfectate corespunzător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău