Productivitatea muncii în Rusia este de 3 ori mai mică decât în ​​SUA, recunosc oficialitățile de la Moscova

  • 03 Martie 2019 11:33
Productivitatea muncii în Rusia este de 3 ori mai mică decât în ​​SUA, recunosc oficialitățile de la Moscova

Productivitatea muncii în Rusia rămâne la un nivel care în țările dezvoltate a fost atins cu 30-40 de ani în urmă și râmâne în urmă față de SUA de aproximativ trei ori, a declarat șeful Curții de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin, în sesiunea plenară a Forumului Internațional al Muncii din Sankt Petersburg.

Potrivit lui Kudrin, citat de Pagina de Rusia, indicatorul productivității muncii în Rusia este acum la nivelul Braziliei. Producția per lucrător în Rusia este de aproximativ 23 USD pe oră. Chiar și în Turcia acest indicator este 1,5 ori mai mare, a subliniat Kudrin.

Este necesar să se crească acest indicator prin măsuri sistemice, și nu prin acordarea de asistența întreprinderilor, consideră șeful Curții de Conturi.

În plus, ponderea Rusiei în cercetarea științifică la nivel global este de numai 3%, a remarcat Kudrin. În Statele Unite, Franța și China acest indicator este de câteva ori mai mare – 50, 22, respectiv 30%.

Anterior, președintele Curții de Conturi a declarat deja că „Rusia pierde de pe urma sancțiunilor” impuse de Occident și „continuă să piardă”. Din cauza importului mare de tehnologie, care în unele industrii ajunge până la 70-80%, economia rusă este sensibilă la orice sancțiuni din exterior, a spus Kudrin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău