Producția de vin a Europei va fi mai mică în 2021, dar calitatea va fi mai bună

  • 21 Septembrie 2021 15:11
Producția de vin a Europei va fi mai mică în 2021, dar calitatea va fi mai bună

Producția de vin din acest an va fi una deosebit de scăzută în Europa, după ce seceta, grindina și bolile au afectat culturile de viță de vie, însă calitatea strugurilor va fi mai bună, susțin organizațiile Copa & Cogeca, care reprezintă vocea unită a agricultorilor și a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit celor două organizații, producția de vin combinată a Italiei, Franței și Spaniei, primii trei mari producători europeni, ar urma să scadă cu 18% în acest an comparativ cu anul trecut, până la 117,3 milioane de hectolitri. Cea mai afectată ar urma să fie producția de vin a Franței, în cazul căreia se prognozează o scădere cu aproximativ o treime (minus 29%), după ce înghețul din primăvară și umiditatea din timpul verii au decimat culturile de viță de vie. Producția de vin a Italiei ar urma să scadă cu 9%, iar cea a Spaniei cu 15,1%.
 

Foto: COPA-COGECA / Twitter.com 


"Cu excepția variabilității și a incertitudinii condițiilor climatice, calitatea strugurilor este semnificativ mai bună și constituie un semnal de bun augur pentru calitatea vinurilor", a informat Copa & Cogeca într-un comunicat de presă.

Portugalia este singura țară din Europa care ar putea înregistra o mică creștere (1%) a producției de vin în acest an, în timp ce producția Germaniei nu va suferi modificări.

Și alte culturi agricole au avut de suferit de pe urma vremii nefavorabile în acest an, inclusiv frigul care a afectat culturile de trestie de zahăr din Brazilia și seceta care a afectat culturile de grâu din America de Nord. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău