Producătorul de bere Carlsberg și-a vândut afacerea din Rusia. ”Cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile implicate”

  • 25 Iunie 2023 14:50
Producătorul de bere Carlsberg și-a vândut afacerea din Rusia. ”Cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile implicate”

Producătorul danez de bere Carlsberg a informat că a semnat un acord privind vânzarea afacerii sale din Rusia, dar nu a dat publicității numele cumpărătorului sau valoarea tranzacției, care face obiectul unei analize extinse a autorităților de reglementare de la Moscova, transmite Reuters.

Carlsberg, producătorul occidental de bere cel mai expus la Rusia, avertizase anul trecut că se așteaptă la deprecieri de active de aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari) în urma vânzării afacerii, după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie ziare.com.

Compania a dat asigurări că acordul nu va afecta perspectivele privind câștigurile Carlsberg în 2023.

"Semnarea acordului pentru vânzarea afacerii din Rusia este un eveniment important, într-un proces complex de separare și vânzare", a afirmat directorul general al Carlsberg Cees 't Hart. Acesta a adăugat: "Deși a fost un proces extins, a fost important pentru noi să ajungem la cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajați din Rusia".

În martie, Carlsberg informase că ar urma să anunțe vânzarea afacerii din Rusia până în iulie, și analizează opțiuni pentru a răscumpăra afacerea în viitor.

Un purtător de cuvânt al Carlsberg nu a dorit să precizeze numele cumpărătorului, citând analiza în derulare a autorităților de reglementare de la Moscova.

În 2021, Carlsberg a generat 10% din veniturile sale în Rusia, înainte de a exclude țara din piața sa din Europa Centrală și de Est, în 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău