Producătorii moldoveni pot exporta material săditor de nuc în UE

  • 12 Octombrie 2022 15:21
Producătorii moldoveni pot exporta material săditor de nuc în UE

Producătorii din Republica Moldova vor putea să exporte în Uniunea Europeană material săditor de nuc. În urma unor modificări introduse în legislația Uniunii Europene, se permite importul din Republica Moldova al plantelor altoite destinate plantării și al portaltoaielor în vârstă de până la doi ani, cu rădăcini goale, în repaus vegetativ, fără frunze de Juglans regia L. (nuc), transmite IPN.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă persoanelor interesate să lanseze negocieri cu partenerii din statele-membre ale UE pentru a stabili relații comerciale privind livrarea produsului dat în comunitatea europeană.

În luna august 2022, Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta material săditor de măr (Malus domestica) în Uniunea Europeană pentru următorii trei ani.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că obținerea dreptului de a exporta în UE material săditor de măr și de nuc s-a datorat unei cooperări eficiente, la nivel tehnic, între ANSA și Direcția generală sănătate și siguranța alimentară a Comisiei Europene, prin prisma a numeroase schimburi de informații și discuții tehnice cu experții europeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău