Producători moldoveni de fructe participă la cea mai mare expoziție specializată din Europa

  • 08 Februarie 2023 18:44
Producători moldoveni de fructe participă la cea mai mare expoziție specializată din Europa

Un grup de 16 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Moldova Fruct, iau parte, în perioada 8-10 februarie, la Expoziția Fruit Logistica din Berlin, Germania, cu mere, struguri de masă și prune uscate, transmite MOLDPRES.

Participarea la acest eveniment este posibilă datorită sprijinului din partea Proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). „Prezența producătorilor moldoveni la cea mai mare expoziție specializată din Europa a devenit tradițională, permițându-le să stabilească parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume și să-și reorienteze exporturile de fructe atât pe noi piețe europene, cât și din Orientul Mijlociu”, potrivit Moldova Fruct, scrie sursa citată.

De asemenea, producătorii din Moldova sunt interesați să cunoască soluțiile inovative de gestionare a riscurilor cauzate de schimbările climatice, care influențează businessul internațional cu fructe, de la producerea materialului săditor și până la adaptarea tehnologiilor de producere, pentru mulți ani înainte.

”Drept urmare a provocărilor actuale, obiectivul nostru strategic de a poziționa Republica Moldova ca țară cu livezi și infrastructură post-recoltare moderne și ca furnizor de fructe proaspete de înaltă calitate, se lărgește. Astfel, ne propunem să preluăm cele mai bune practici internaționale de adaptare la schimbările rapide și sperăm să identificăm soluțiile optime de logistică, să stabilim noi parteneriate, precum și să setăm obiectivele pentru următorul sezon cu clienții”, spune Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct.

Anul trecut, Expoziția Fruit Logistica a găzduit aproape 42 600 de expozanți și vizitatori din peste 130 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău