Producători din din trei sectoare ale economiei vor putea să-și promoveze și să-și vândă marfa pe piața UE prin intermediul Programului „Export Mission”

  • 02 Februarie 2021 14:32
Producători din din trei sectoare ale economiei vor putea să-și promoveze și să-și vândă marfa pe piața UE prin intermediul Programului „Export Mission”

Producători din Republica Moldova din trei sectoare ale economiei vor putea să-și promoveze și să-și vândă marfa pe piața Uniunii Europene prin intermediul Programului „Export Mission”, lansat astăzi, 2 februarie, la Chișinău, de Agenția de Investiții. Programul derulează cu suportul Băncii Mondiale, transmite IPN.

„Potrivit Biroului Național de Statistică, exportul de produse, în 2020, a scăzut cu circa 11, 5 %. Aceasta înseamnă că trebuie să devenim mai pro-activi, mai pregătiți, să ne ajustăm la noile realități, atât prin reconceptualizarea strategiilor de marketing și promovare, cât și prin sporirea capacității de conectare la e-commerce și la utilizarea platformelor online”, a menționat directorul Agenției de Investiții Rodica Verbeniuc.

Verbeniuc a venit cu un apel către toți producătorii din Republica Moldova, care își desfășoară activitatea în unul dintre cele trei sectoare – fructe proaspete și procesate; electronică, mașini, echipamente și utilaje; fabricarea mobilei – să depună dosarele pentru concurs.

Potrivit lui Verbeniuc, programul oferă oportunitatea de a spori și diversifica exporturile, prin identificarea partenerilor relevanți. Prin concurs, vor fi selectate 30 de companii autohtone din cele trei sectoare amintite. Fiecare companie beneficiară de program va avea posibilitatea să fie implicată în sesiuni B2B, cu parteneri relevanți de pe piețe europene. Totodată, prin intermediul acestui program, producătorii autohtoni vor putea participa la diferite târguri și expoziții internaționale.

Condițiile de participare la program sunt descrise pe site-ul Agenției de Investiții, precum și pe pagina de Facebook a instituției. Tot acolo, companiile vor găsi link de conectare, pentru a completa cererea de participare la concurs. Înscrierea la program este deschisă producătorilor autohtoni până la 12 februarie curent.

Potrivit Rodicăi Verbeniuc, cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Investiții, peste 160 de companii locale au semnat, în trei ani, circa 400 de contracte, generând exporturi în valoare totală de peste 56 mln de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău