Procurorul general interimar Dumitru Robu beneficiază de pază de stat

  • 22 Noiembrie 2021 18:11
Procurorul general interimar Dumitru Robu beneficiază de pază de stat

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de stat, la solicitarea președintelui țării, Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Serviciul Protecție și Pază de Stat.

„Procurorul general interimar, dl. Dumitru Robu, beneficiază de protecție de stat din partea SPPS, în baza art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat”, a precizat SPPS, la solicitarea IPN.

Art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, prevede că „președintele Republicii Moldova dispune acordarea protecției și altor demnitari sau membrilor lor de familie, la solicitarea scrisă a instituțiilor interesate sau din inițiativă proprie, dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informații despre organizarea de acțiuni prin care s-ar atenta la viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune și sănătatea lor”.

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar la 6 octombrie anul curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău