Procurorul general interimar a pornit trei cauze penale pe interceptărilor ilegale și a dispus transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție

  • 02 Septembrie 2019 15:02
Procurorul general interimar a pornit trei cauze penale pe interceptărilor ilegale și a dispus transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție (PA) pentru efectuarea urmăririi penale pe faptele interceptărilor ilegale, admise de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), scrie zdg.md.

„Dispunerea efectuării urmăririi penale are la bază caracterul complex al subiectelor și specificul drepturilor și garanțiilor constituționale ale cetățenilor, încălcate prin ascultarea ilegală a convorbirilor și culegerea de informații”, menționează Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Amintim că pe parcursul anilor 2017-2019, convorbirile telefonice ale mai multor politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști și persoane publice au fost inerceptate, sub suspiciunea organizării și conducerii unor dezordini în masă.

Procurorii au constatat mai multe omisiuni în activitatea agenților publici, care au dus la ingerințe în drepturile fundamentale ale cetățenilor, în viața personală și de familie.

Potrivit unei investigații RISE, pe lângă interceptarea convorbirilor telefonice, unor persoane le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințe le-au fost instalate microfoane și camere video.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău