Procurorul General interimar a avut o întrevedere cu oficialii Departamentului de Stat al SUA

  • 16 Martie 09:33
Procurorul General interimar a avut o întrevedere cu oficialii Departamentului de Stat al SUA

Procurorul General interimar a avut miercuri, 15 martie, o întrevedere cu oficialii Departamentului de Stat al SUA, anunță Procuratura Generală.

În cadrul vizitei, Procurorul General interimar, domnul Ion Munteanu, s-a întâlnit cu Secretarul Adjunct Principal din cadrul Biroului pentru Afaceri Internaționale pentru Narcotice si Aplicare a Legii (INL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, doamna Lisa A. Johnson.
 
La întrevederea de lucru au fost prezenți și procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, precum și Directorul Centrului Național Anticorupție.
 
Subiectul discuției s-a axat în principal pe reforma justiției și combaterea corupției și a criminalității organizate. Au fost prezentate necesitățile și prioritățile actuale ale Procuraturii, precum și oportunitățile de cooperare și acordare de suport.
 
Subsecvent, în cadrul discuțiilor s-a făcut referire la obiectivele Procuraturii care cuprind consolidarea capacităților funcționale ale sistemului Procuraturii; digitalizarea și optimizarea proceselor; dezvoltarea instrumentelor de asistență juridică internațională; combaterea spălării banilor; asigurarea supremației legii; respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; consolidarea și dezvoltarea sistemului de formare profesională; dezvoltarea și implementarea sistemelor informaționale automatizate; administrarea eficientă și modernă a Procuraturii.
 
La final, reprezentanții Procuraturii și-au manifestat recunoștința pentru tot suportul oferit până la acest moment de Departamentului de Stat al SUA, în scopul realizării sarcinilor, pentru fortificarea sistemului de justiție și a valorilor statului de drept.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău