Procurorul general: În rapoartele Kroll nu există numele beneficiarilor „furtului miliardului”. REACȚIA lui Alexandru Slusari

  • 10 Decembrie 2019 16:10
Procurorul general: În rapoartele Kroll nu există numele beneficiarilor „furtului miliardului”. REACȚIA lui Alexandru Slusari

Întrebat dacă există o așa listă a beneficiarilor finali ai „furtului miliardului” în raportul Kroll, așa cum declară Blocul ACUM, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, le-a spus jurnaliștilor că „nu deține astfel de informații”.

El a amintit despre ședința de săptămâna trecută a Consiliului Suprem de Securitate, menționând că în cadrul acesteia s-a discutat și despre acest subiect. De asemenea, procurorul general a afirmat că în ultimele 4-5 luni au avut loc multe acțiuni procesuale, însă nu sunt rezultate, inclusiv în ceea ce ține de aflarea numelui beneficiarilor fraudei bancare. Astfel, Stoianoglo susține că în investigarea „furtului miliardului” vor fi implicați suplimentar oameni pentru a obține rezultate. „În rapoartele Kroll nu se spune nimic despre numele beneficiarilor, după cum am aflat după ședința Consiliului Suprem de Securitate”, a declarat procurorul general.

El a mai menționat că au fost liste publicate, niște companii din străinătate, însă acestea nu ar însemna nimic.

În replică, deputatul blocului ACUM, Alexandr Slusari, fostul șef al Comisiei de anchetă privind devalizarea sistemului bancar, a declarat că are trei versiuni referitor la declarațiile lui Stoianoglo privind lispsa listei cu numele beneficiarilor.

„Sau dl. Stoianoglo deloc n-a citit raportul Kroll 2. Sau el a citit doar raportul Kroll 2 și nu a făcut cunoștința cu Confidential Working Papers Part I și Part II. Sau dânsul minte. În orice caz, după mine, asemenea declarații, după 4 luni de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă și după apariția unor publicații în presă, care în mare parte au fost veridice, nu aduc valoare adăugată noului Procuror”, a declarat Alexandr Slusari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău