Procurorii ucraineni au confiscat aproape jumătate de milion de dolari de la menajera lui Viktor Medvedciuk

  • 28 Aprilie 2022 18:50
Procurorii ucraineni au confiscat aproape jumătate de milion de dolari de la menajera lui Viktor Medvedciuk

Procurorii ucraineni au confiscat aproape jumătate de milion de dolari de la menajera politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk, capturat de autorități pe 12 aprilie în timp ce încerca să fugă din țară, relatează Ukraîinska Pravda, potrivit HotNews.ro.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pe pagina sa de Facebook, aceasta relatând că procurorii au confiscat 467.000 de dolari și 87.000 de dolari de la femeie în timpul unei percheziții legate de ancheta care îl privește pe Medvedciuk, transmite sursa citată.

Acesta, fondatorul partidului pro-rus Platforma de opoziție - Pentru viață, era unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina de către președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

Ce avere are Viktor Medvedciuk

Cu o avere estimată de Forbes la 620 de milioane de dolari în 2021, el era al 12-lea cel mai bogat ucraiean. Autoritățile ucrainene au anunțat pe 14 aprilie că au pus sub sechestru peste 150 de bunuri - case, apartamente, terenuri, mașini și alte active deținute de acesta.

Viktor Medvedciuk a fost capturat pe 12 aprilie de Serviciul de Securitate al Ucrainei după ce fugise din arestul la domiciliu în februarie. El se afla în arest după ce procurorii ucraineni au deschis un dosar de trădare pe numele său anul trecut.

Capturarea lui Medvedciuk a stârnit furia fostului președinte și premier rus Dmitri Medvedev, acesta avertizându-i pe politicienii ucraineni să-și încuie „bine de tot” ușile noaptea pentru a nu împărtăși soarta politicianului pro-rus.

Însă Kremlinul a refuzat oferte repetate formulate de partea ucraineană de a-l da la schimb pe Medvedciuk, a cărui fiică a fost botezată de Vladimir Putin, cu ucrainenii aduși cu forța în Rusia sau civilii și luptătorii încercuiți în Mariupol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău