Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”

  • 08 Noiembrie 2021 16:47
Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”

După ce săptămâna trecută procurorii au dispus punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc și au solicitat arestarea acestuia, la 08 noiembrie, procurorii au înregistrat la Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana, demersul de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile și în privința ex-directorului SA „Metalferos”. În următoarele zile, magistrații urmează să se expună asupra demersului înaintat de către procurori.

Astfel,  ex-directorul S.A. „Metalferos”, este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a-i tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor au fost convertiți sau transferați prin diferite modalități.
 
Prin urmare, ex-directorului SA „Metalferos” i se impută săvârșirea infracțiunilor prevăzute de  art.42 alin.(2), (3) și (5), art.284 alin.(1) din Codul penal (Crearea și conducerea unei organizații criminale); art.190 alin.(5) din Codul penal (Escrocherie în proporții deosebit de mari) și art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal (Spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari).
 
Concomitent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor în vederea căutării ex-directorului SA „Metalferos”, care la moment se eschivează de a se prezenta în fața procurorilor.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău