Procurorii investighează aspecte privind „creșterea artificială a tarifelor” la energie electrică. Au fost pronite două cauze penale

  • 04 Septembrie 2019 10:24
Procurorii investighează aspecte privind „creșterea artificială a tarifelor” la energie electrică. Au fost pronite două cauze penale

Procuratura Anticorupție va investiga aspectele legate de creșterea artificială a tarifului la energia electrică, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Procuratura informează că, prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost reluată urmărirea penală într-o cauză penală pornită în 2015 și clasată un an mai târziu, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporții deosebit de mari.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit alte două cauze penale, în baza indicilor infracțiunilor de spălare de bani în proporții deosebit de mari și abuz de putere sau abuz de serviciu.

Potrivit procurorilor, s-a constat că această schemă a funcționat pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău