Procurorii cer recuzarea judecatorului care examinează dosarul în care este vizat Igor Dodon pentru că ar fi rudă cu Vlad Plahotniuc

  • 31 Mai 2022 15:49
Procurorii cer recuzarea judecatorului care examinează dosarul în care este vizat Igor Dodon pentru că ar fi rudă cu Vlad Plahotniuc

Procurorii cer recuzarea judecatorului Ghenadie Morozan de la Curtea de Apel Chisinau, care urmeaza sa se pronunte pe cazul fostului presedinte, Igor Dodon. Și asta, pentru că Morozon ar fi rudă cu Vlad Plahotniuc, potrivit procurorei Eugenia Zubco.

Curtea de Apel examinează astăzi recursul procurorilor anticorupție care solicită schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon din arest la domiciliu în arest în izolator.

Procurorii consideră că arestul la domiciliu nu exclude posibilitatea ca Igor Dodon să contacteze cu anumite persoane implicate în cadrul acestei cauze penale.

La ședință este prezent și ex-președintele. Acesta a spus la intrare că va face declarații după ședință.

Igor Dodon este bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită și trădare de patrie.

Ex-președintele Dodon pledează nevinovat și declară că dosarul său este unul politic, „cusut cu ațe galbene.”

În timp ce magistrații sunt în ședință, deputați socialiști și câteva zeci de susținători ai PSRM protestează în preajma sediului Curții de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău