Procurorii cer 4 ani și 6 luni de închisoare pentru Grigore Petrenco

  • 23 Iunie 2017 16:34
Procurorii cer 4 ani și 6 luni de închisoare pentru Grigore Petrenco

Procurorii cer patru ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, și aplicarea unei amenzi de 500 de unități convenționale pentru președintele Partidului „Casa Noastră Moldova” Grigore Petrenco.

Acesta, alături de alți șase colegi, este învinuit de organizarea dezordinilor în masă și opunerea rezistenței în fața organelor de drept în timpul unui protest la Procuratura Generală organizat în septembrie 2015, transmite IPN.

Pentru patru învinuiți procurorii cer trei ani de închisoare fără amendă, iar pentru alți doi trei ani și jumătate, cu aplicarea amenzii de 500 de unități convenționale. În cadrul ședinței de judecată de vineri 23 iunie, judecătorii au dat citire conținutului actului de învinuire.

Grigore Petrenco a declarat presei după ședință că, alături de colegii săi, au solicitat un termen rezonabil de examinare a conținutului actului de învinuire. „Pledăm în continuare nevinovat”, a declarat Grigore Petrenco, calificând dosarul ca fiind politic.

Nicu Șendrea, procurorul care instrumentează dosarul grupului Petrenco, a declarat că infracțiunile incriminate celor șapte învinuiți sunt calificate ca fiind grave, comise cu intenție, de aici și solicitarea de a fi plasași în penitenciar de tip semiînchis.

Următoarea ședință este planificată pentru 28 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău