Procurorii cer 30 de zile de arest pentru ex-ministrul apărării Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI

  • 01 August 2021 10:50
Procurorii cer 30 de zile de arest pentru ex-ministrul apărării Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul ministru al apărării, Alexandru Pînzari, reținut vineri, 30 iulie, după efectuarea perchezițiilor în automobilul și la domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina sa de Facebook a fost plasat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

Bănuiți în acest dosar figurează mai multe persoane, inclusiv finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, președintele asociației FEA și al UFSC, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, care pe 7 iulie au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău