Procurori germani: O decizie privind extrădarea lui Puigdemont, puțin probabilă săptămâna aceasta

  • 26 Martie 2018 16:34
Procurori germani: O decizie privind extrădarea lui Puigdemont, puțin probabilă săptămâna aceasta

O decizie privind extrădarea în Spania a liderului catalan aflat în exil Carles Puigdemont este puțin probabilă în această săptămână, a declarat o purtătoare de cuvânt a procurorilor din nordul Germaniei, la o zi după ce liderul separatist a fost reținut de autoritățile germane, relatează dpa.

Afirmând că vineri este sărbătoare în Germania și că o mare parte din țară se pregătește pentru ziua de Paște de duminică, ea a afirmat că o decizie finală este puțin probabilă în această săptămână.

Oficialul german a adăugat că există un termen de 60 de zile pentru ca un deținut să primească o detenție cu privire la extrădare, dar a adăugat că aceasta este mai mult o recomandare decât o solicitare.

Mai înainte, avocații lui Carles Puigdemont au afirmat că preconizează pentru acesta o detenție prelungită în Germania, după ce liderul catalan a fost arestat în baza unui mandat european, emis pe fondul acuzațiilor de rebeliune și secesiune în Spania.

Justiția spaniolă a decis cu două zile înainte să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont și alți 12 lideri separatiști catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reținut în drum spre Belgia, după o vizită în Finlanda. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău