Procuratura generală oferă detalii despre motivele care au stat la baza cererii de ridicare a imunității celor doi deputați din Partidul Șor

  • 19 Martie 2021 12:25
Procuratura generală oferă detalii despre motivele care au stat la baza cererii de ridicare a imunității celor doi deputați din Partidul Șor

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlamentul Republicii Moldova pentru a-și exercita dreptul de a cere aprobarea Parlamentului în vederea ridicării imunității parlamentare a doi deputați. Este vorba despre deputații Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

În motivarea cererilor, procurorul general a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați, precizează, într-un comunicat, Procuratura generală. 
 
În privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.
 
Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.
 
Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul general va avea aprobarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău