Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale în dosarul „kuliok”

  • 19 Mai 2022 09:13
Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale în dosarul „kuliok” Foto: ZDG

Procurorul General interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor video din vara anului 2019 în care fostul președinte Igor Dodon discută cu fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc despre o pungă de plastic. Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, care a publicat imaginile video în 2020, susținea că în pungă sunt bani, scrie moldova.europaliberă.org.

Informația privind pornirea urmăririi penale a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, relatează publicația Newsmaker.md..

Cu o zi în urmă, pe 17 mai, Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat decizia Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana), care confirmase ordonanța de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

În iunie 2020, Procuratura Anticorupție a anunțat că nu are temeiul necesar să înceapă urmărirea penală pe baza secvențelor video în care Igor Dodon era surprins că acceptă o pungă de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Tot în anul 2020, Alexandr Stoianoglo, pe atunci procuror general, a spus că imaginile video nu sunt probe pentru inițierea unui dosar penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău