Procuratura Chișinău a deschis două cauze penale pentru cei care l-au lăsat pe Ilan Șor să plece din țară

  • 02 August 2019 12:35
Procuratura Chișinău a deschis două cauze penale pentru cei care l-au lăsat pe Ilan Șor să plece din țară

Procuratura municipiului Chișinău a deschis două cauze penale pentru neglijență și abuz în serviciu, după ce deputatul Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, a părăsit ilegal Republica Moldova.

Astfel, sunt investigați angajații Serviciului Vamal și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și factorii de decizie ai Companiei „Avia Invest” SRL, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii au constatat până în prezent că mai multe persoane au traversat ilegal frontiera de stat prin segmentul de trecere al Aeroportului Internațional Chișinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, eludând controlul vamal și cel de frontieră. Acest lucru ar fi avut loc prin zonele de acces limitat ale Aeroportului și a fost posibil din cauza atitudinii neglijente față de obligațiunile de serviciu ale angajaților Serviciului Vamal și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, precum și cu implicarea nemijlocită a angajaților Companiei ”Avia Invest”, care deține în concesiune Aeroportul și asigură serviciile de transport și trafic aerian.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău