Procuratura Anticorupție și PCCOCS vor mai avea câte un șef adjunct

  • 13 Iulie 14:02
Procuratura Anticorupție și PCCOCS vor mai avea câte un șef adjunct

Consiliul Superior al Procurorilor și-a exprimat acordul pentru modificarea structurii interne a Procuraturii propusă de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, informează Bzlaw.md.

Astfel, potrivit sursei citate, Consiliul a stabilit  instituirea în statul de personal al Procuraturii Anticorupție și al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, suplimentar, a câte o funcție de adjunct al procurorului-șef. Funcțiile sunt instituite din contul reducerii a câte o unitate de procuror în procuraturile nominalizate.

De la venirea sa în funcție, Alexandr Stoianoglo a cerut de mai multe ori să fie făcute modificări în structura Procuraturii. La sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul Superior al Procurorilor și-a exprimat acordul pentru efectuarea modificărilor propuse de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, la Ordinul privind structura internă, reședințele și statul de personal al sistemului Procuraturii și a stabilit transformarea a 10 unități de procuror în Procuratura municipiului Chișinău în 10 unități de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Totodată, s-a aprobat și completarea statelor de personal ale Oficiilor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Rîșcani din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău cu câte două unități de adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef –adjunct al Oficiului.

De asemenea, a cerut modificarea statului de personal al Procuraturii municipiului Chișinău cu instituirea a două funcții de conducere: adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată și adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef-adjunct al Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată.

De altfel, Alexandr Stoianoglo și-a trecut în subordinea sa directă aproape toate direcțiile Procuraturii Generale.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
28
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,1 m/s
Fri
26
Sat
25
Sun
23
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 06 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6895 0.0996
USD 16.6380 -0.0052
RON 4.0732 0.0218
UAH 0.6012 0.0020
RUB 0.2277 0.0022
Arhivă Radio Chișinău