Procuratura Anticorupție a expediat în judecată dosarul Eduard Grama

  • 29 Iunie 2017 18:44
Procuratura Anticorupție a expediat în judecată dosarul Eduard Grama

Procuratura Anticorupție a expediat în judecată dosarul în care este implicat fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama.

În acest dosar sunt vizate în total zece persoane, între care se numără șeful Direcției administrarea patrimoniului de stat din cadrul MAIA, Directorul Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, primarul împreună cu trei consilieri ai comunei Stăuceni și alții. 

Ei sunt învinuiți de tentativă de înstrăinare a aproximativ 38 de ha de teren din comuna Stăuceni, care aparțineau Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, prin corupere pasivă, corupere activă și fals în acte publice. Schema de înstrăinare ar fi funcționat pe parcursul anilor 2012 – 2016. Învinuiții ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinația din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul și să-l comercializeze altor persoane. Ei sunt învinuiți și că ar fi mituit mai mulți funcționari.

 În privința a doi învinuiți este aplicată măsura preventivă - arestul la domiciliu, în privința a 5 învinuiți - eliberarea provizorie sub control judiciar, iar alți 3 învinuiți se află sub control judiciar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău