Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu aplicat în privința ex-directorului SIS, Vasile Botnari

  • 22 Iunie 2022 14:11
Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu aplicat în privința ex-directorului SIS, Vasile Botnari

Procurorii au contestat astăzi, 22 iunie, cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 20 iunie curent prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Astfel, procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința ex-directorului SIS.
 
„​Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată. Or, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare”, se arată în comunicatl Procuraturii Anticorupție. 
 
Amintim că, ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică (art.330/2 alin.(2) din Codul penal).
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău