Procuratura a trimis în instanță un funcționar acuzat în dosarul permiselor de conduecre

  • 20 Octombrie 2018 14:14
Procuratura a trimis în instanță un funcționar acuzat în dosarul permiselor de conduecre

Un funcționar a fost trimis în judecată în „dosarul permiselor de conducere”. Procuratura Anticorupție anunță despre încheierea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința unui responsabil de calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău, din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Public.

Funcționarul este învinuit de abuz de serviciu. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, în calitatea sa de membru al comisiei de examinare a conducătorilor auto, învinuitul ar fi ajutat la fraudarea examenelor practice și teoretice, inclusiv a susținut unele teste în locul candidaților.

De asemenea, el ar fi introdus răspunsurile corecte, în locul candidaților, le-ar fi dictat în șoaptă și le-ar fi sugerat prin gesturi, potrivit Procuraturii Anticorupție.

Faptele ar fi avut loc în perioada noiembrie 2017– februarie 2018 și astfel ar fi fost fraudate examenele în cazul a peste 300 de persoane.

Învinuitul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii, fiind liberat provizoriu sub control judiciar, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

De asemenea, a fost aplicat sechestru pe bunurile inculpatului în sumă de 96 558 lei, în vederea reparării prejudiciului cauzat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău