Procuratura a oferit detalii referitor la perchezițiile de la Moldovatransgaz și alte companii. Moldovagaz, prejudiciată cu două milioane de lei

  • 08 Noiembrie 2019 15:49
Procuratura a oferit detalii referitor la perchezițiile de la Moldovatransgaz și alte companii. Moldovagaz, prejudiciată cu două milioane de lei

Vineri, 8 noiembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP au efectuat percheziții la întreprinderi distribuitoare de gaze naturale, care au prejudiciat Moldovagaz și întreprinderile afiliate acesteia, în proporții de 20.000.000 lei.

Perchezițiile au fost desfășurate la întreprinderile  ,,Bălți-Gaz”, ,,Ialoveni-Gaz”, ,,Moldovatransgaz”, „Șoldănești-Gaz”. Materialul probatoriu ridicat de către oamenii legii va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii. Din materialul probatoriu ridicat fac parte documente relevante cauzei penale, dar și mijloace bănești de proveniență necunoscută, de la persoane publice.
 
Reprezentanții Procuraturii menționează că perchezițiile efectuate sunt corelate cu cele desfășurate la Ungheni-Gaz, luna trecută. Pentru această faptă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 15 ani cu închisoarea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău