Procuratura, acuzată de prezentare de documente false

  • 15 Octombrie 2013 14:34
Procuratura, acuzată de prezentare de documente false

Una dintre persoanele arestate și anchetate în cazul fondurilor europene ”sustrase” de către reprezentanții unor ONG-uri din Republica Moldova se declară nevinovată și susține că ar trebui să figureze în dosarul respectiv în calitate de victimă.

Aceasta acuză procuratura de comportament arbitrar și prezentare de documente false. Despre acest lucru a anunțat marți, 15 octombrie, avocata suspectei, Violeta Gașițoi și avocatul pentru Drepturile Omului Roman Zadoinov.  Procuratura respinge însă acuzațiile pe care le califică drept nejustificate. 

Avocata uneia dintre persoanele arestate în cazul celor 7 ONG-uri suspectate că ar fi delapidat zeci de mii de euro din fondurile Consiliului Europei, susține că Procuratura ar fi prezentat date false în legătură cu acest caz. Avocata uneia dintre persoanele arestate, Violeta Gașițoi.

Clienta avocatei susține că ea a fost cea care, în urma unei vizite la Consiliul Europei,  fiindu-i prezentate spre verificare anumite acte de către finanțatorii europeni, i-ar fi avertizat  pe aceștia că i-a fost falsificată semnătura pe mai multe documente. Ca reacție, în februarie 2010,  ea ar fi depus o plângere la Procuratura Generală . Sesizată de către Consiliul Europei, Procuratura Generală, în loc să o audieze în calitate de victim, a emis mandat de arestare pe numele său.

Procuratura respinge însă aceste acuzații. Pe 25 septembrie, Procuratura Generală  anunța că reprezentanți ai mai multor ONG-uri sunt învinuiți că ar fi utilizat fraudulos bani din fonduri externe, acordate pentru implementarea unor proiecte. Suspecții ar fi cauzat donatorilor europeni un prejudiciu de circa 50 de mii de euro, din 2009 până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău