Procesul împotriva lui Weinsten, amânat până în ianuarie după apariția unui nou act de acuzare

  • 26 August 2019 18:38
Procesul împotriva lui Weinsten, amânat până în ianuarie după apariția unui nou act de acuzare

Procesul împotriva producătorului de filme Harvey Weinstein, ale cărui presupuse abuzuri au catalizat mișcarea #MeToo, a fost amânat până la 6 ianuarie anul viitor după ce un judecător a acceptat noi acuzații împotriva lui, a confirmat presei apărarea lui Weinstein, relatează luni EFE, preluat de Agerpres.

Procesul, care era prevăzut să înceapă la 9 septembrie, a fost amânat pentru a da mai mult timp avocaților magnatului de la Hollywood, care vor avea la dispoziție 45 de zile pentru a răspunde la noile acuzații lansate luni de actrița Annabella Sciorra, cunoscută din serialul 'Clanul Soprano'.

Weinsten a pledat luni nevinovat în fața unui judecător din New York cu privire la noile acuzații de abuzuri sexuale.

Cofondatorul studioului Miramax și al The Weinstein Company, mult timp considerat o personalitate influentă la Hollywood, a fost până acum cercetat doar pentru două agresiuni prezumtive: o agresiune sexuală comisă în 2006 asupra unei asistente de producție și un viol comis în 2013 asupra unei femei a cărei identitate nu a fost făcută publică.

Noul act de acuzare dezvăluit luni include mărturia actriței Annabella Sciorra. Încă din octombrie 2017, într-un articol publicat în The New Yorker, ce a contribuit la apariția mișcării #MeToo, ea l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a violat-o în 1993 în apartamentul ei din Manhattan.

Annabella Sciorra l-a contactat însă pe procurorul de caz prea târziu pentru ca acuzațiile sale - prea vechi pentru a putea fi cercetate oficial - să figureze în actul de acuzare precedent, a explicat o reprezentantă a Procuraturii americane, implicată în acest dosar.

Noul act ar putea să permită acuzării să marcheze puncte importante în privința unei chestiuni-cheie din dosar, ce vizează numărul femeilor care îl acuză pe Harvey Weinstein și care ar fi autorizate să depună mărturie la proces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău