Procesul educațional în instituțiile de învățământ profesional tehnic din Chișinău - subiect discutat la Ministerul Educației

  • 08 Septembrie 2020 18:05
Procesul educațional în instituțiile de învățământ profesional tehnic din Chișinău - subiect discutat la Ministerul Educației

Condițiile în care va fi reluat procesul educațional în instituțiile de învățământ profesional tehnic din Chișinău, dar și cât de pregătite sunt acestea pentru prezența fizică a elevilor în clase au fost discutate astăzi de către Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și directorii centrelor de excelență, colegiilor și școlilor profesionale din municipiul Chișinău.

Dat fiind faptul că instituțiile cu profil profesional tehnic din mun. Chișinău în primele două săptămâni ale lunii septembrie își desfășoară activitatea educațională în regim online, revenirea la studii se va realiza eșalonat, prioritar pentru elevii din anul I de studii, precizează, într-un comunicat, Ministerul educației.

Igor Șarov, a menționat că, în contextul reluării procesului educațional în cadrul învățământului profesional tehnic din capitală, este extrem de importantă respectarea regulilor și cerințelor menite să asigure un climat sănătos și protejat. „Doar prin respectarea cerințelor din partea fiecărui participant la procesul educațional, vom reuși să garantăm un mediu sigur de învățare. " a subliniat ministrul.

Astfel, odată cu reluarea procesului educațional, managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic din Chișinău vor asigura funcționalitatea instituției pe următoarele componente: organizarea procesului educațional în conformitate cu modelele aprobate; conexiune la internet; asigurarea aprovizionării cu necesitățile instituției din punct de vedere epidemiologic: dezinfectanți, termometre; asigurarea gestiunii financiare a necesităților legate de măsuri de protecție; comunicarea cu părinții și cadrele didactice.

Totodată, cadrele didactice vor avea grijă ca procesul educațional să garanteze continuitatea finalităților educaționale, iar în cadrul instituției, va fi desemnată o persoană responsabilă de a coordona activitățile de prevenire COVID-19.

Precizăm că dintre cele 91 de instituții de învățământ profesional tehnic din țară, cel mai multe - 39 au ales modelul 6 (mixt) de învățare, iar 27 au optat pentru modelul 1, cu prezența fizică a tuturor elevilor, restul optând pentru alte modele. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău