Procesul de vaccinare împotriva Covid-19 a încetinit în ultimele două săptămâni. Localitățile cu cea mai mică rată de imunizare

  • 15 Iunie 2021 13:39
Procesul de vaccinare împotriva Covid-19 a încetinit în ultimele două săptămâni. Localitățile cu cea mai mică rată de imunizare

Procesul de vaccinare împotriva Covid-19 a încetinit în ultimele două săptămâni, în Republica Moldova, iar în raioanele sudice, cum ar fi Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga, se înregistrează cea mai mică rată de imunizare, arată datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

În ultima perioadă, a scăzut numărul celor care s-au imunizat împotriva noului coronavirus în Republica Moldova, astfel că rata de vaccinare nu a crescut considerabil, fiind de 11 la sută – cu prima doză și de 5 la sută – cu a doua. În rândul lucrătorilor medicali rata de vaccinare este de  90%, astfel că în ultima săptămână nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 printre angajații din sănătate.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că, din totalul persoanelor vaccinate, 364 s-au infectat ulterior cu virusul Sars-Cov-2, iar 5 la sută au dezvoltat reacții moderate după administrarea vaccinului. Persoanele ce urmează să fie vaccinate nu trebuie să prezinte simptome de răceală sau să aibă febră, a atenționat, în acest context,  coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Ninel Revenco.

Totodată, medicul epidemiolog Alexei Ceban a dat asigurări că în toate raioanele există suficiente seruri, atât pentru administrarea primei doze, cât și pentru rapel.

Autoritățile din sănătate de la Chișinău au mai atenționat că persoanele care au primit doar prima doză de vaccin nu pot obține un certificat de vaccinare valabil, până nu le este inoculat și rapelul. Se mai subliniază că la toate tipurile de ser, cele două doze pot fi administrate cu o diferență de maxim 12 săptămâni între ele, iar cei care nu au reușit să-și administreze la timp a doua doză, se pot adresa și mai târziu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău