Procesul de armonizare a legislației cu cea a UE a fost discutat la Parlament

  • 31 Ianuarie 19:09
Procesul de armonizare a legislației cu cea a UE a fost discutat la Parlament

Consolidarea capacităților instituționale ale autorităților publice implicate în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunii Europene a fost discutată astăzi la o masă rotundă organizată de Secretariatul Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai instituției parlamentare, Cancelariei de Stat, Centrului de Armonizare a Legislației, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, ai partenerilor de dezvoltare. Scopul evenimentului a fost instituirea unor practici uniforme aplicabile la înaintarea proiectelor marcate cu sigla UE.

Prima sesiune de discuții a fost moderată de Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului, care a vorbit despre programul legislativ și necesitatea planificării legislative în procesul de armonizare a cadrului legal.

Pe parcursul celor trei sesiuni de discuții au fost abordate tematici privind rolul parlamentelor naționale în armonizarea legislației, cerințele legale și procedurale pentru proiectele de acte care au drept scop transpunerea legislației UE. De asemenea, a avut loc un schimb de experiență și bune practici în domeniul armonizării legislației, oferite de state membre ale UE și țări candidate, precum Slovenia, Letonia, Ungaria și Serbia.

Masa rotundă a fost organizată cu suportul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de asociere și îmbunătățirea procesului de aproximare legală”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:3,6 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău