Proces penal privind numirea lui Boris Lupașcu în funcția de magistrat la Curtea Constituțională, înregistrat de procurorii PCCOCS

  • 25 Octombrie 2021 13:49
Proces penal privind numirea lui Boris Lupașcu în funcția de magistrat la Curtea Constituțională,  înregistrat de procurorii PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță înregistrarea procesului penal pe faptul numirii în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM), în aprilie 2021, a unui judecător care intrase în exercițiul funcției.

Mai exact, procurorii PCCOCS investighează uzurparea de calitate oficială de către persoana care a intrat în exercițiul funcției de judecător la CCM, precum și uzurparea puterii în stat, manifestate prin menținerea și exercitarea puterii de stat contrar prevederilor Constituției, în interesul unui grup criminal organizat.

Înregistrarea procesului penal de către procurorii PCCOCS a fost precedată de sesizarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc depusă în aprilie 2021, a cărei primire și înregistrare a fost respinsă prin ordonanța PG, emisă la două zile de la depunerea adresării. Ulterior, autorii sesizării au contestat ordonanța, iar Curtea de Apel Chișinău le-a satisfăcut cererea și a dispus înregistrarea sesizării acestora.

Avocatul Boris Lupașcu a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțional în urma Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie, aprobată de deputații PSRM-ȘOR, iar, la 27 aprilie curent, Înalta Curte a declarat această decizie drept neconstituțională. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău