Proces penal pe numele lui Oleg Onișcenco după ce a încercat să fugă de ofițerii CNA

  • 26 Mai 2017 11:57
Proces penal pe numele lui Oleg Onișcenco după ce a încercat să fugă de ofițerii CNA

Procurorii au inițiat un proces penal pe faptul tentativei de evadare a consilierului Oleg Onișcenco.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta s-a opus cerințelor legale ale ofițerilor CNA și procurorilor în timpul reținerii, iar ulterior și la percheziții. În ambele cazuri, bănuitul a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost imobilizat și încătușat. Ulterior acesta a fost consultat de un medic. 

Incidentul s-a lăsat cu traumarea ușoară a unui ofițer care a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Tot ieri, primarul Dorin Chirtoacă a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influență în „dosarul părcărilor cu plată”. De asemenea, a fost reținut secretarul Consiliului municipal Chișinău și un consilier municipal. 

Anterior, alte șapte persoane au fost reținute în dosarul parcărilor cu plată. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chișinău, șeful Direcției transport urban și căi de comunicație, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar și un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitație, inclusiv cea câștigătoare. În prezent, o parte dintre învinuiți se află în arest la domiciliu, iar alții în izolatorul CNA.

Potrivit CNA, aceștia au furnizat informații relevante anchetei, fapt care a condus la identificarea schemei și beneficiarilor acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău