Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată

  • 01 Iulie 2022 14:15
Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată

Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Parlament în lectură finală, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, modificările vor permite simplificarea procedurii de eliberare a autorizației de mediu pentru folosința specială a apei la irigare. Astfel, este redus termenul de examinare a cererii de eliberare a autorizației de mediu de la 30 la 20 de zile.

Totodată, în aria de deservire a unui sistem centralizat de irigare funcțional autorizația de mediu pentru folosința specială a apei va fi eliberată asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigație și Stațiunilor Tehnologice pentru Irigare, care gestionează infrastructura de irigare.

O altă prevedere a proiectului se referă la reglementarea procedurii de cesionare a autorizației de mediu pentru irigare. În cazul în care sunt mai mulți cesionari în arealul unui sistem de irigație, înregistrarea cesiunii autorizației de mediu se va face pentru fiecare cesionar în parte.

De asemenea, modificările vor permite amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a bazinelor de acumulare a apelor din precipitații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău