Problemele urgente din oraș pot fi sesizate pe „eu.chisinau.md". Oameni nu trebuie să se deplaseze personal la preturi sau la Primărie

  • 17 Iunie 2020 11:18
Problemele urgente din oraș pot fi sesizate pe „eu.chisinau.md

Posibilitatea de a depune online problemele adresate către autoritățile administrației publice locale, pe platforma „eu.chisinau.md", este activă și funcțională și cu atât mai utilă acum, în perioada pandemică, deoarece oameni nu trebuie să se deplaseze personal la preturi sau la Primărie pentru a cere soluționarea chestiunilor de urgență în raport cu administrația publică locală.

Până pe 15 iunie a.c., pe platforma eu.chisinau.md au fost depuse cca 1800 de cereri în formă electronică, iar 1184 au fost soluționate.

Problemele soluționate deja se referă la salubrizarea parcurilor și a zonelor verzi, a malurilor unui lac, iluminarea străzilor, a intrărilor în parcuri și curți de blocuri, repunerea în funcție a semafoarelor la trecerile de pietoni, aplicarea marcajului rutier, evacuarea construcțiilor de beton de pe străzi și căile pietonale care prezentau pericol pentru trecători, evacuarea deșeurilor menajere etc.  

În context, primarul general, Ion Ceban, a îndemnat chișinăuienii să depună solicitările lor online, prin intermediul platformei „eu.chisinau.md", remarcând totodată că municipalitatea este la curent cu problemele orașului și că autoritățile fac tot posibilul pentru a ajunge la fiecare solicitare depusă de cetățeni și a o rezolva. „Știm că mai sunt unele probleme tehnice, dar echipa de dezvoltare le remediază. De asemenea este în faza finală de elaborare și versiunea mobilă a platformei", a precizat edilul.  

Din totalul de solicitări depuse, 506 se află în lucru, fiind în gestiunea preturilor de sector; 232 au fost respinse, 14 cereri sunt amânate, iar 62 de sesizări au statut de nou intrate, fiind raportate pe parcursul weekend-ului. Cele mai multe probleme sesizate prin intermediul paginii web „eu.chisinau.md", au fost înregistrate în sectorul Botanica, cca 530 de cereri.  

În prezent platforma este activă și funcționează în baza a 9 module: „Comerț neautorizat"; „Construcții neautorizate/locuințe";  „Drumuri, gropi și semne rutiere"; „Energie electrică/termică/gaz"; „Iluminare și semafoare"; „Maidanezi"; „Parcuri, scuaruri și spații verzi"; „Salubrizare"; „Salubrizare/Întreținere cimitire". 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău