Problemele de mediu din Chișinău

  • 19 Decembrie 2013 14:47
Problemele de mediu din Chișinău

Coaliția organizanizațiilor nonguvernamentale de mediu ”Ziua Pământului-2014” a elaborat o listă cu principalele probleme de mediu din municipiul Chișinău.

Printe acestea se numără depozitarea deșeurilor menajere solide pe teritoriul minei părăsite din cartierul Purcel, defrișarea arborilor și arbuștilor din parcuri sau spații verzi, depozitarea neorganizată a frunzișului sau continuarea poluării râului Bâc. Reprezentanții autorității publice locale susțin, la rândul lor, că rezolvarea multor din aceste probleme ține de colaborarea între societatea civilă, autoritățile locale și guvern. 

Una dintre soluțiile privind gestionarea problemelor de mediu din Republica Moldova și, în particular a celor din municipiului Chișinău, este, potrivit reprezentanților oraganizațiilor neguvernamentale de mediu, elaborarea planurilor locale de mediu. Acestea reprezintă planificări strategice cu acțiuni concrete ce urmează a fi întreprinse și ar trebui elaborate de comun acord între ONG-uri și autorități. Vladimir Garaba enumeră câteva dintre problemele de mediu care au persistat în acest an.

De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău susțin că anual se întreprind măsuri pentru protejarea mediului, iar defrișarea arborilor se face autorizat. 

Reprezentanții ONG-urilor de mediu mai afirmă că peste 50 la sută din autovehiculele care circulă pe străzile municipiului Chișinău sunt uzate și elimină substanțe poluante peste normele admisibile, poluând aerul din capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău