Problema transnistreană | Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri: Rusia împiedică reglementarea conflictului

  • 15 Aprilie 2019 12:48
Problema transnistreană | Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri: Rusia împiedică reglementarea conflictului

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că "Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria".

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.

"Federația Rusă nu este interesată de soluționarea definitivă a conflictului transnistrean și va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces", a spus Krîjanovski.

El a subliniat că "în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluționarea politică a conflictului prelungit".

"Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului și al tensiunii. Menținând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult și mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei", a spus Krîjanovski.

El a mai spus că Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situația, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulația ilegală a drogurilor și a armelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău