Proba interviului în concursul pentru șefia PCCOCS a fost amânată

  • 09 Octombrie 12:17
Proba interviului în concursul pentru șefia PCCOCS a fost amânată

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a decis amânarea pentru data de 17 octombrie a probei de interviu pentru candidații la concurs, comunică MOLDPRES.

Potrivit Comisiei, decizia a fost luată după ce s-a constat lipsa unor răspunsuri de la organele abilitate cu funcția de control a integrității în sectorul public.

Comisia specială reiterează îndemnul către persoanele interesate, reprezentanții societății civile și mass-media, care dispun de informații relevante cu privire la candidații nominalizați la funcția de procuror – șef al PCCOCS, să le transmită până în data de 16 octombrie.

Conform sursei citate la proba interviu au fost admiși patru candidați - Victor Furtună, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță.

Fiecare candidat va avea la dispoziție o oră pentru a prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională și a răspunde la întrebări.

În cadrul interviului, Comisia specială va evalua candidații inclusiv prin prisma competențelor profesionale ale acestora în domeniul contracarării criminalității organizate și cauzelor speciale.

La finele lunii august, Consiliul Superior al Procuraturii a anunțat că patru candidați vor lupta pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS. Concursul de selectare a procurorului-șef al PCCOCS a fost reluat după mai multe tentative eșuate.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău