Pro Moldova cere acordarea concediilor pentru îngrijirea copiilor de până la zece ani

  • 26 August 2020 15:00
Pro Moldova cere acordarea concediilor pentru îngrijirea copiilor de până la zece ani

Reprezentanții grupului parlamentar Pro Moldova cer examinarea de urgență a proiectului privind acordarea concediilor pentru îngrijirea copiilor de până la zece ani. Potrivit lor, școlile nu sunt pregătite pentru a primi copii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță, iar părinții sunt puși în situația de a duce întreaga povară a situației epidemiologice fără suport din partea statului, transmite IPN.

„Nu s-a făcut nimic pentru asigurarea studiilor de calitate și în siguranță pentru elevi și profesori, iar părinții sunt puși în situația de a duce întreaga povară a situației epidemiologice fără suport din partea statului”, a declarat într-un briefing de presă, Andrian Candu, președintele Pro Moldova.

Potrivit lui, în aceste condiții, este imperios necesară examinarea de urgență a proiectului de lege din 17 iulie curent, care prevede concedii de îngrijire a copiilor până la vârsta de 10 ani, în perioadele când activitatea instituțiilor de învățământ este sistată sau se desfășoară la distanță. Indemnizația urmează să fie nu mai mică decât salariul mediu pe economie, iar perioada respectivă de timp să fie inclusă în stagiul de muncă.

Procesul de studii în instituții de învățământ a fost sistat pe 11 martie, iar ulterior a continuat online. Din 1 septembrie, procesul educațional este reluat în școli și în grădinițe, în baza unor programe distincte, aprobate de fiecare instituție în parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău