Prioritățile Direcției generale locativ-comunală și amenajare pentru 2021

  • 06 Februarie 2021 13:27
Prioritățile Direcției generale locativ-comunală și amenajare pentru 2021

Construcția toaletelor publice și terenurilor de sport, amenajarea locurilor de joacă pentru copii, a terenurilor de fitness sau workout în capitală sunt prioritățile Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA) pentru anul 2021. Totodată, se planifică modernizarea ascensoarelor în blocurile locative și închiderea tuburilor pentru deșeuri.

Șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că printre priorități mai este și implementarea programului municipal de sterilizarea gratuită a animalelor de companie, reconstrucția amfiteatrului și a terenului aferent din Parcul Valea Trandafirilor. De asemenea, sunt preconizate lucrări de reabilitare a Grădinii Publice Ștefan cel Mare și Sfânt, a Scuarului Catedralei, a celui din str. Nicolae Titulescu, amenajarea zonei verzi din str. Ciocârliei, a unui scuar pe terenul public din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4, a scuarului panoramic din str. Maria Drăgan, etapa a II-a, și amenajarea unui scuar pe terenul public din str. Sârbească.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a menționat că proiecte nefinalizate, din cele planificate pentru anul trecut, nu au rămas. În perioada următoare, responsabilii de la Direcție, împreună cu conducerea Primăriei Chișinău, vor examina fiecare punct din planul de acțiuni pentru 2021 și vor preciza termenele pentru fiecare proiect.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău