Prioritățile dialogului cu Uniunea Europeană, discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

  • 25 Mai 2023 19:00
Prioritățile dialogului cu Uniunea Europeană, discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

Agenda de reforme, progresele înregistrate în procesul de realizare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, prioritățile Executivului în procesul de aprofundare a dialogului cu Uniunea Europeană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea Uniunii Europene, transmite Guvernul R. Moldova.

Prim-ministrul Dorin Recean a trecut în revistă prioritățile cu Uniunea Europeană pe segmentul de securitate și apărare, energie, transport, digitalizare, combaterea corupției și dezvoltarea capacităților administrației publice. Șeful Guvernului a vorbit și despre eforturile depuse pentru a crește reziliența și sustenabilitatea instituțiilor statului, dar și despre necesitatea atragerii investițiilor în economia națională.

„Deși ne confruntăm cu tot felul de crize, reușim să implementăm reformele necesare și să implementăm rezultatele așteptate de cetățeni și de partenerii noștri externi. Obiectivul nostru pe termen lung este să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă și să sporim nivelul de bunăstare a populației. Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, oficialul european a vorbit despre deschiderea Uniunii Europene în fortificarea sectorială a cooperării moldo-comunitare și a exprimat aprecieri pentru prima contribuție a Republicii Moldova la Pachetul de extindere în calitate de țară candidat.

„Suntem aici pentru că știm cât de mult munciți pentru a vă consolida statul de drept și pentru a vă apropia de standardele europene. Am discutat domeniile concrete: energie, comerț și o interconexiune mai bună cu UE. Suntem alături pentru a reuși în calea reformelor”, a adăugat Gert Jan Koopman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău