Priorități ale Președinției Române a Consiliului UE

  • 07 Decembrie 2018 09:13
Priorități ale Președinției Române a Consiliului UE

Migrația, gestionarea frontierelor și consolidarea securității Uniunii Europene - sunt priorități în domeniul afacerilor interne ale Președinției Române a Consiliului Uniunii.

Programul asumat de Ministerul de Interne pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie a fost prezentat la Bruxelles de ministrul de resort, Carmen Dan.

Reporter Amalia Bojescu: "Potrivit unui comunicat de presă, un aspect foarte important în domeniul migrației și gestionării frontirelor externe este reprezentat în întărirea rolului Frontex, ceea ce înseamnă sporirea capabilităților umane și logistice pe care statele membre le pun la dispoziția acestei agenții europene.

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din România le va trata cu prioritate sunt cele reprezentate de combaterea conținutului terorist din mediul on-line și dezvoltarea la nivelul UE a principiului Community Policing.

Acest concept este o inițiativă a Ministerului Afacerilor Interne, menită să ușureze relaționarea dintre forțele de ordine și comunitățile de expați aflate în statele membre ale UE.

România deține o expertiză notabilă în acest domeniu, polițiștii români desfășurând misiuni la nivel operativ în state precum Italia, Spania, Franța sau Bulgaria.

Misiunile s-au finalizat cu rezultate foarte bune în domeniul prevenirii și combaterii criminalității, cu autori sau victime cetățeni români domiciliați în țările menționate, se mai precizează în comunicat." 

Joi s-a desfășurat la Bruxelles, ultima reuniune a Consiliului JAI - Justiție și Afaceri Interne - sub egida Președinției austriece.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău