Prințul William a primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19

  • 20 Mai 2021 12:10
Prințul William a primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19

Prințul William al Marii Britanii, care a contractat maladia COVID-19 anul trecut, a dezvăluit joi că a primit prima doză a unui vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Prințul William, în vârstă de 38 de ani, nepot al reginei Elisabeta a II-a și al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, a anunțat pe Twitter că a fost inoculat cu prima doză a unui ser anti-COVD-19 la începutul acestei săptămâni, publicând o fotografie cu momentul vaccinării sale, realizată la Science Museum din Londra.

''Marți, am primit prima doză din vaccinul contra COVID-19'', a spus el. ''Tuturor celor implicați în campania de vaccinare - vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut și faceți în continuare'', a mai spus prințul britanic.

Prințul William s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă ca și tatăl său, prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, deși informația a fost dezvăluită public abia în noiembrie.

Potrivit relatărilor din presă, prințul William nu a dorit să provoace îngrijorare în rândul rezidenților britanici în aprilie 2020, deși simptomele cu care s-a confruntat au fost destul de severe.

Și alți membri ai familiei regale din Marea Britanie au dezvăluit că au fost vaccinați împotriva COVID-19, inclusiv suverana, în vârstă de 95 de ani, și prințul Charles.

Regina Elisabeta a II-a a spus că vaccinarea s-a desfășurat foarte rapid, fără să fie dureroasă, și a încurajat publicul să îi urmeze exemplul, spunând că cei care sunt sceptici ar trebui să se gândească la binele celorlalți.

Aproape 37 de milioane de britanici au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19, în cadrul uneia dinte cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, iar în prezent toți rezidenții cu vârste de peste 34 de ani sunt eligibili pentru vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău