Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, renunță la permisul de conducere, după un accident din ianuarie

  • 10 Februarie 2019 09:17
Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, renunță la permisul de conducere, după un accident din ianuarie

Soțul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, Prințul Philip, în vârstă de 97 de ani, a renunțat de bunăvoie la permisul de conducere, după un accident în care a fost implicat în luna ianuarie, a anunțat, duminică, Palatul Buckingham.

Philip a scăpat nevătămat din accidentul de pe 17 ianuarie, când mașina sa Land Rover s-a răsturnat, după coliziunea cu un alt autoturism, aproape de reședința regală Sandringham din estul Angliei, transmite Reuters, preluată de Rador.

„După o analiză atentă, Ducele de Edinburgh a luat decizia de a-și preda de bunăvoie permisul de conducere”, precizează un comunicat al palatului regal.

Șoferul celeilalte mașini, o femeie de 28 de ani, a suferit răni la genunchi, iar o femeie de 45 de ani, aflată în aceeași mașină, și-a fracturat încheietura mâinii. În mașină mai era și un bebeluș de nouă luni.

Philip s-a retras din viața publică în 2017, chiar dacă mai apare ocazional la evenimente oficiale, alături de regină, în vârstă de 92 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău