Prințul Charles, mesaj pentru români în contextul pandemiei COVID-19

  • 08 Mai 2020 19:29
Prințul Charles, mesaj pentru români în contextul pandemiei COVID-19

„Mă rog din tot sufletul ca voi și toți românii să reușiți cumva să supraviețuiți acestor vremuri dificile și acestui virus teribil și că, odată ce norul de acum va fi trecut, să putem cu toții să ne întoarcem la vremuri mai fericite și mai însorite”. Declarația a fost făcută de prințul Charles într-un mesaj de felicitare adresat voluntarilor români implicați în proiectul „Ambulanța pentru monumente”, care au câștigat Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educație, Formare și Conștientizare.

Doresc doar să vă spun cât de plin de admirație sunt pentru ce ați făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav amenințate din țara voastră. Este o realizare remarcabilă și nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de „Europa Nostra” și că ați câștigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspirație pentru alții. Ca o recunoaștere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări și să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceți”, a spus prințul Charles, potrivit infoprut.ro.

Prințul de Wales a ținut să remarce că în această pandemie de COVID-19, voluntarii au transportat alimente și echipamente de protecție pentru vârstnicii și medicii din județul Sibiu, cu două ambulanțe.

„Ba chiar pot spune că sunt și mai mândru știind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanțe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum și alimente și mâncare pentru medicii de la Spitalul Județean din Sibiu și măști, viziere și mănuși pentru medicii de la spitalele din Agnita și Mediaș”, a mai subliniat sursa.

Totodată, prințul de Wales a lăudat România pentru frumusețile sale și moștenirea arhitecturală incredibil de bogată, pe care a avut norocul să o vadă în decursul vizitelor sale din ultimii douăzeci de ani. „De aceea, voi continua să fac tot ce îmi stă în putință pentru a vă ajuta să conservați comorile extraordinare care încă mai există în țara voastră și care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru și al Europei. Nu pot decât să sper că tot mai mulți români se vor uni pentru a salva această moștenire excepțională, astfel încât ea să poată fi admirată și de generațiile viitoare, care să învețe lecții valoroase despre durabilitatea și eternitatea tradițiilor vii”, a afirmat prințul Charles.

Sursa și-a exprimat speranța că românii vor reuși să supraviețuiască acestor vremuri dificile și acestui virus teribil și  „vom putea cu toții să ne întoarcem la vremuri mai fericite și mai însorite – poate, nu se știe niciodată – înțelegând mai bine importanța de a lucra în armonie cu Natura și de a redescoperi înțelepciunea și cunoștințele străvechi pe care voi le folosiți cu atâta eficiență în toate eforturile voastre de a contribui la conservarea frumuseții unice a satelor și a pădurilor României”.

Amintim că proiectul „Ambulanța pentru monumente”, derulat în județele Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu a câștigat cea mai importantă distincție europeană din domeniul patrimoniului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău