Prințesa Cristina de Bourbon, acuzată de fraudă fiscală

  • 08 Noiembrie 2014 12:55
Prințesa Cristina de Bourbon, acuzată de fraudă fiscală

Justiția spaniolă a menținut acuzația de fraudă fiscală care o vizează pe prințesa Cristina, sora regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, dar a renunțat la cea de spălare de bani.

Justiția spaniolă a menținut astăzi acuzația de fraudă fiscală care o vizează pe prințesa Cristina de Bourbon, sora regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, dar a renunțat la cea de spălare de bani. 

Judecătorii urmează să decidă în următoarele săptămâni dacă o vor trimite în judecată pe Infanta Cristina în vârstă de 49 de ani, ceea ce ar fi o decizie fără precedent în istoria monarhiei spaniole. 
 
Soțul acesteia este suspectat că deturnat 6 milioane de euro din fonduri publice prin intermediul unei societăți cu scop nelucrativ, iar prințesa este bănuită că a utilizat în scopuri personale o parte din bani, transmite corespondentul RRA Annamaria Damian. 
 
Există suficiente indicii privind acțiunile Cristinei în cazul Noos, cercetat încă de anul trecut, consideră Tribunalul Audiența Provincială din Palma de Mallorca. 
 
Acesta acceptă acuzarea privind mai multe infracțiuni fiscale și o respinge pe cea privind spălarea de bani. 
 
Sora regelui a colaborat tăcut și a avut beneficii personale din acțiunile ilegale ale soțului, consideră magistrații în hotărârea adoptată astăzi. 
 
Firma la care Infanta Cristina era acționară cu 50% este, conform investigațiilor, o societate paravan prin intermediul căreia Inaki Urdangarin a spălat o parte din banii obținuți prin contractele de 6 milioane de euro de la guvernele regionale din Baleare și Valencia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău