Principele Radu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea AȘM

  • 28 Septembrie 2015 16:30
Principele Radu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea AȘM

Alteța Sa Regală Principele Radu al României care se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea Academiei de Științe a Moldovei.

Titlul i-a fost conferit ”în semn de prețuire și recunoștință pentru promovarea valorilor morale autentice și consolidarea relațiilor moldo-române”.

Oferirea acestui titlu reprezintă intrinsecă a valorii profesionale și prestigiului științific al Principelui Radu a menționat în discursul său vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, profesorul Ion Guceag.

”Principele Radu numeroase a efectuat vizite la Academia de Științe a Moldovei, Universitatea Academiei, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat din Bălți, în numeroase școli, comunități și organizații de caritate. Energia, dăruirea totală, competența, și în egală măsură exigența cu care se implică în tot ceea ce face conferă eleganță și consecvență în discursul său științific”, a declarat Ion Guceag.

Motivul pentru care Coroana este relevantă și prezentă în viața de zi cu zi a societății moldovenești este pentru că susține, în mod istoric și nu din curtoazie, principiile pe care cea mai mare parte a moldovenilor le susține astăzi: societate liberă, stabilă,  predictibilă, dezvoltată și prosperă, a menționat în discursul său Excelența sa Regală Principele Radu. Acesta a declarat ce semnificație are pentru el titlul de Doctor Honoris Causa.

”Are o semnificație pentru legătura de 150 de ani  pe care Coroana o are cu întreaga istorie modernă a Republicii Moldova. Fiecare din generațiile familiei pe care o reprezint au făcut atât cât le-a stat în putință pentru ca partea aceasta de lume să fie demnă, prosperă și cu fruntea sus”, a declarat Principele Radu.

Casa regală a României va împlini în curând 150 de ani, acești ani fiind și cei mai grei pentru spațiul dintre Prut și Nistru, a menționat Principele Radu. Principele Radu care a vorbit în discursul său despre aportul pe care l-au avut predecesorii săi la realizarea idealurilor românilor, a anunțat lansarea a două burse a Casei Regale: Bursa Regală Ferdinand I și  Bursa Regina Maria pentru o studentă și un student iminent al Universității Academiei de Științe, care va include o vizită la Castelul Peleș.  Principele a venit și cu o donație de 450 de cărți pentru Biblioteca Academiei și a plantat un pom în grădina acesteia.

”Sunt volume pe care Principesa Moștenitoare și cu mine le-am achiziționat s-au le-am primit. Le-am ales pe domenii, istorie, diplomație, artă, știință, sport, politică, pentru a sta alături de celelalte volume ale Universității. Credem că citite de studenți, vor avea mai multă influență în bine pentru viitorul societăților noastre”, a mărturisit Principele Radu.

Principele Radu are programate astăzi o întâlnire cu președintele Parlamentuli Adrian Candu și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Mâine aceste va efectua o vizită la Comrat unde se va întâlni cu bașcanul Găgăuziei, fiind și prima vizită a unui membru al Casei Regale a României în această regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău