Primul tratament pentru prevenirea formelor severe la pacienți infectați cu coronavirus a fost recomandat de OMS

  • 24 Septembrie 12:21
Primul tratament pentru prevenirea formelor severe la pacienți infectați cu coronavirus a fost recomandat de OMS

O combinație de medicamente care ar putea preveni formele severe de Covid-19 la pacienții din categoriile cu risc crescut a fost recomandată pentru prima oară de Organizația Mondială a Sănătății, vineri.

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinație de casirivimab și de imdevimab, produse de compania americană Regeneron și de compania elvețiană Roche, pot îmbunătăți șansele de supraviețuire ale pacienților cu risc crescut care au făcut o formă severă a bolii, conform Agerpres.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă acum administrarea casirivimab și a imdevimab în cazul pacienților infectați cu coronavirus care prezintă afecțiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă și să aibă nevoie de tratament în unitățile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pacienții cu un risc crescut de spitalizare și cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva Covid sunt cele două grupe pentru care această combinație de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS a îndemnat companiile producătoare și guvernele să abordeze problema prețului ridicat și producția limitată a combinației de anticorpi Regeneron și a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la prețuri mai mici, o posibilă donație și o distribuție echitabilă în întreaga lume.

Organizația Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puțin 11 țări sărace și a făcut apel la companie să se abțină de la impunerea brevetelor în țările cu venituri mici.

Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în țări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-coronavirus, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice dețin monopol și urmăresc un profit ridicat, a declarat Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,76
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Wed
9
Thu
12
Fri
13
Sat
13
Sun
12

Curs oficial BNM 26 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3159 -0.0194
USD 17.4784 0.0059
RON 4.1072 -0.0041
UAH 0.6619 -0.0029
RUB 0.2500 0.0010
Arhivă Radio Chișinău